Archivos mensuales: enero 2019

JORDI BATISTE

 

El proper divendres 8 de febrer a les 20,00 actuarà l’històric músic català JORDI BATISTE per la nostra associació i per tant, per causes relacionades amb l’autisme.

Us deixem un extracte de la seva biografia, en gran part extreta de la Viquipèdia:

Jordi Batiste i Triadó és un compositor, baixista i cantant català. Considerat com un dels pares del pop-rock en català després de formar part d’Ia & Batiste o, anteriorment, d’Els 3 Tambors. És germà del músic i arquitecte Albert Batiste.

Ha estat integrant de múltiples formacions:

Els 3 tambors

Grup de Folk

Màquina!

Ia & Batiste

Orquestra Plateria

Els miralls de Dylan

Nova

Batiste va utilitzar l’heterònim Rocky Muntanyola en diverses ocasions. La prinera va ser al concert de debut de l’Orquestra Plateria, en què va compartir micròfon amb altres il·lustres heterònims: Ricardo Solfa i La Voss del Trópico.

També amb aquest nom va tenir una breu trajectòria com a solista entre finals del 70 i la primera meitat de la dècada del 1980 i va substituir Jaume Sisa a les representacions de La Nit de Sant Joan de Dagoll Dagom.

El 1977 participà en la tercera edició del Festival Canet Rock. Els anys 90 va tornar-se a unir amb Ia Clua per presentar dos discos més d’Ia & Batiste.

L’any 1997, munta, junt amb Gerard Quintana i amb la col·laboració de Simone Lambregs i Francesc Beltran, l’espectacle “Els Miralls de Dylan”, i n’apareix un disc en directe, tot just com un experiment sense pretensions de continuïtat. Però al llarg d’aquest temps, es van succeint els concerts arreu de Catalunya i ja ha aparegut el segon disc “Sense reina ni as”.

A principis del segle XXI va gravar dos discs en solitari sota el seu nom real. Va realitzar el disseny gràfic i les fotografies de diverses portades de discos del segell Als 4 Vents. Una composició seva, Cançó del noi dels cabells llargs, va ser un himne entre el jovent progressista català dels anys seixanta.

El 2016 va protagonitzar una petita gira en la qual interpretava cançons de les diferents bandes en què ha participat.

«EL RECUERDO AZUL DE AQUEL DÍA», Valentina Botana

«Per a l´Àgatha»

 

Si me miras

te escucho decir secretos.

Si te miro

veo cómo no escondes

ni un ápice de tu luz

y atisbo en el horizonte

de tu oscura mirada

el recuerdo azul de aquel día

que caminabas

entre ángeles y hadas,

dando saltos de alegría, deslizándote

por un tobogán de nubes…

 

… El recuerdo de aquel día azul

en el que llegaste tú.

 

Valentina Botana, 4 del 6 del 14.

 

SENSIBILITZAR PER L’AUTISME AMB ART? – ¿SENSIBILIZAR POR EL AUTISMO CON ARTE?

Durant els darrers anys i temporades hem estat treballant amb la sensibilització per l’autisme amb cultura, realitzant diversos esdeveniments poètics, musicals i publicant dos llibre i un CD solidaris.

Estem molt contents de la bona rebuda que hem tingut fins aquest moment i estem segur que molts de vosaltres heu entès quina és la nostra manera de treballar per la sensibilització, conscienciació i divulgació del que significa el trastorn de l’autisme.

També sabem de molts que no enteneu el que fem, però és ben senzill, no hi ha més: sensibilitzar, divulgar, conscienciar, reivindicar per l’autisme amb art, amb cultura… no hi ha més.

Esperem que aquest any que tot just acaba de començar, us podrem oferir més activitats destinades a la nostra causa per l’autisme i que hi participareu com ja heu fet fins ara.

En aquest sentit, estem oberts a les vostres opinions, participacions, etc.

També, si sabeu de casos concrets on poder aportar el nostre granet de sorra (família amb falta de recursos, centre amb necessitat d’alguna ajuda, etc.) estem oberts a ajudar amb el que sabem fer i tenim.

No dubteu a contactar amb nosaltres i podrem crear un esdeveniment per alguna causa en concret relacionada amb l’autisme.

universagatha@gmail.com

Mentrestant, aquí teniu imatges d’algunes de les accions que hem fet durant aquests darrers anys

********************************************************************************

Durante los últimos años y temporadas hemos estado trabajando con la sensibilización por el autismo con cultura, realizando varios eventos poéticos, musicales y publicando dos libro y un CD solidarios.

Estamos muy contentos de la buena acogida que hemos tenido hasta este momento y estamos seguro que muchos de ustedes han entendido cuál es nuestra manera de trabajar por la sensibilización, concienciación y divulgación de lo que significa el trastorno del autismo.

También sabemos de muchos que no entienden lo que hacemos, pero es muy sencillo, no hay más: sensibilizar, divulgar, concienciar, reivindicar por el autismo con arte, con cultura … no hay más.

Esperamos que este año, que acaba de empezar, podremos ofrecer más actividades destinadas a nuestra causa para el autismo y que participaréis como ya habéis hecho hasta ahora.

En este sentido, estamos abiertos a vuestras opiniones, participaciones, etc.

También, si sabéis de casos concretos donde poder aportar nuestro granito de arena (familia con falta de recursos, centro con necesidad de alguna ayuda, etc.) estamos abiertos a ayudar con lo que sabemos hacer y tenemos.

No dudéis en contactar con nosotros y podremos crear un evento por alguna causa en concreto relacionada con el autismo.

universagatha@gmail.com

Mientras tanto, aquí tenéis imágenes de algunas de las acciones que hemos hecho durante estos últimos años.