Archivos mensuales: noviembre 2019

Entrevista a DANIEL RUIZ-TRILLO

Comencem a compartir un cicle d’entrevistes a diferents personalitats que d’alguna o altra manera han participat amb la nostra associació.

Aquí teniu la primera:

El pròxim dijous 28 de novembre, a les 7h del vespre, a la llibreria Bosch, del Passeig Maragall, 166, farem presentació del darrer poemari del genial poeta Daniel Ruiz-Trillo, SUAUS, de la que part dels beneficis aniran destinats a la nostra associació, per voluntat de l’autor, a qui li ho agraïm moltíssim.

Val a dir que en l’entrevista no esmentem el aquest últim treball, ja que si en voleu saber més us hi esperem dijous que ve.

1. Quin/s és/son el/s teu/s escriptor/s de referència?
Sempre m’han agradat molts els romàntics, des de Keats, Lord Byron o Verdaguer fins a Leopardi o Espronceda. També m’agraden molt els grans poetes catalans del segle XX (Martí i Pol, Brossa, Espriu, Carner, Vinyoli, Foix…) i, com no, n’hi ha moltes d’actuals que m’encanten,  algunes de les quals tinc la gran sort de conèixer, com ara la Rosa Maria Arrazola, la Sun Estarriol, la Cristina Company o la Marina Antúnez.
2. Què n’opines de la poesia que es fa actualment?
Actualment, la poesia és una eina de transformació social, que sap utilitzar les xarxes socials, les plataformes d’internet i els recursos que tenim per difondre’s i intentar arribar a més gent. A més, sempre marida molt bé amb altres arts. Sóc un fan de poetes actuals com Raimon Gil Sora, David Madueño, David Caño, Quim Ponsa o Lluís Bosch.
3. Què és per tu la poesia?
La poesia és una tarda al sofà i també un matí al parc, la poesia és un crit al cel i un bany al riu, la poesia és un gelat, una síndria, un croissant i una orxata, la poesia és donar vida i valorar les coses. La poesia és un recital al celler La Vinyeta. La poesia és la bellesa feta paraula o, si prefereixes, la paraula feta bellesa, una manera de dir als altres que els estimes i que estàs profundament agraït a la vida.
4. Coneixes el trastorn de l’autisme?
Una mica, poc, però gràcies a algú amb un cor com el teu he aconseguit perdre la por a mira de fit a fit gent com la teva filla, amb un somriure tan blau com un cel d’octubre i tan roig com una maduixa de primavera.
5. Què n’opines de la difusió amb cultura i en el teu cas, amb la poesia, per causes de conscienciació o divulgació d’un trastorn com l’autisme o d’altres (dis)capacitats?
Senzillament, posem a disposició d’altres veus la nostra, perquè així tot ressoni més i millor. Com deia la cançó d’Obrint Pas, «no estàs sol, no tingues por». Els grans beneficiats som nosaltres, i no pas les persones que pateixen, perquè el que rebem és tan gran que no té nom, com per exemple la teva ajuda incondicional. Em fa sentir més persona. Espero que la meva filla tingui un cor com el teu.
Gabriel Maria Pérez – Novembre 2019

JORDI BATISTE & AMADEU CASAS

El gran cantautor JORDI BATISTE amb el també gran guitarrista AMADEU CASAS van fer un avanç de la presentació del darrer disc del primer, «La lluna en el fang» a l’aula Magna de l’Escola Superior de Música Jam Session de Barcelona, el passat 8 de febrer d’enguany.

Aquí va una de les peces d’un meravellós i íntim concert solidari per l’autisme.

Vídeo by Oscar Chocano.

SOCI? 20€ l’any!!!

¡¡¡LA NOSTRA ASSOCIACIÓ ET NECESSITA!!!

Nosaltres poc podem donar-vos a canvi, però per només 20 euros l’any ens podreu ajudar a poder crear nous esdeveniments, nous projectes culturals per sensibilitzar per l’autisme.

La nostra entitat sempre va a la corda fluixa perquè rep molt poques ajudes i nosaltres creiem en la comprensió i empatia de les persones, amants de la cultura i de la solidaritat.

A fi de comptes, tal i com es fa en les campanyes de màrqueting, son 0,054 cèntims per dia de l’any!!!!

Si voleu formar part de la nostra família envieu-nos un email a universagatha@gmail.com i us direm com associar-vos.

Ei!!! nosaltres serem pobres, però no enganyem a ningú!!!

¡¡¡ja sabeu on som!!!

I si voleu fer algun donatiu, aquest és el compte:

CAIXABANK

IBAN ES34 2100 0885 6902 0031 7765

¿SOCIO? 20€ al año

¡¡¡NUESTRA ASOCIACIÓN TE NECESITA !!!

Nosotros poco podemos daros a cambio, pero por sólo 20 euros al año nos podréis ayudar a crear nuevos eventos, nuevos proyectos culturales para sensibilizar por el autismo.

Nuestra entidad siempre anda en el alambre porque recibe muy pocas ayudas y nosotros creemos en la comprensión y empatía de las personas, amantes de la cultura y de la solidaridad.

A fin de cuentas, tal y como se hace en las campañas de marketing, ¡¡¡¡son 0,54 céntimos por día del año!!!!

Si deseáis formar parte de nuestra familia enviadnos un email a universagatha@gmail.com y os diremos cómo asociaros.

¡¡¡Hey!!! ¡¡¡nosotros seremos pobres, pero no engañamos a nadie!!!

¡¡¡Ya sabéis donde estamos !!!

Y si deseáis hacer algún donativo, esta es la cuenta:

CAIXABANK

IBAN ES34 2100 0885 6902 0031 7765

YOU’LL NEVER WALK ALONE Daniel Ruiz-Trillo «SUAUS»

Mai caminaràs sol,

sempre hi haurà algú

que et voldrà fer la punyeta,

que si caus riu

i si rius cau.

Si us plau, riu.

Recordeu, presentació de SUAUS el proper 28 de novembre a la llibreria Bosch del Passeig Maragall 166 de Barcelona, Metro Maragall, a les 7h. del vespre.

Amb Laura Collado, Cris Company, PeP Panosa, l’autor Daniel Ruiz-Trillo, Gabriel Maria Pérez i el cantautor balaguerí Joan Blau

ENTRADA LLIURE

Presentació SUAUS, de Daniel Ruiz Trillo

El pròxim dijous 28 de novembre, a les 19h. presentarem, a la llibreria Bosch de Barcelona, el nou poemari del gran poeta Daniel Ruiz-Trillo, SUAUS.

En un marc meravellós on la cultura sempre hi és present, com aquesta llibreria senzilla, íntima i a la vegada propera, presentarem un poemari ple de perles poètiques.

Hi participaran l’autor, la Cristina Company, la Laura Collado, en PeP Panosa, en Gabriel Maria Pérez, president de la nostra associació i el meravellós cantautor balaguerí, Joan Blau.

Entrada lliure, hem d’agrair a l’autor la seva empatia amb la nostra associació, ja que part dels beneficis de les vendes del llibre seran destinats a la nostra entitat.

US HI ESPEREM

(Més informació a l’agenda)

ESTÚPIDAMENT, Jordi Pruñonosa

Estúpidament,
mentre crèiem endreçar
els calaixos de la ment,
anàvem desant el nostre amor
ofegant-lo entre les parets dures
dels nostres raonaments.

Un altre cop prorroguem
despullar les nostres ments
i llençar-nos a la foguera
dels nostres sentiments.
Amb la ingràvida pena
de donar-nos el plaer
de morir momentàniament.

Jordi Pruñonosa i Sala

MÚSICA PER L’AUTISME, Resum i agraïments

Cartell fet per la Mercè Galí

El passat dimecres 30 d’octubre vam gaudir d’un gran esdeveniment solidari musical, a la sala Luz de Gas de Barcelona, ple d’emocions, de solidaritat i de moments plens de sensibilitat envers l’autisme, un trastorn neurològic que actualment afecta a 1 de cada 100 individus a Catalunya.

Només entrar el públic es va topar amb el gran animador Pep Callau, qui donava la benvinguda a l’esdeveniment amb aquesta gràcia tan original que destil·la.

En Gabriel Maria Pérez, president de l’associació va obrir l’acte amb un petit discurs on va relatar moments viscuts amb la seva filla amb autisme, l’Àgatha, qui dóna nom a la nostra entitat i va acabar donant pas a les actuacions musicals:

Va ser el primer torn per el Javi Jareño, cantautor de Santa Coloma de Gramenet des del primer moment al costat de la nostra associació, com a soci i com a participant en més d’un dels nostres esdeveniments solidaris.

Força i intensitat acompanyats per aquella potència en la seva veu: brillant.

Tot seguit va cantar en Joan Blau, un del temes també ho va fer acompanyat per en Gabriel Maria Pérez.

En Joan Blau és lluitador, sensibilitat i brillantor en la seva música.

Molt implicat també en el projecte.

Li hem d’agrair tot el seu recolzament en l’organització de l’esdeveniment des del primer moment. 

Molt probablement, sense la seva ajuda, no haguéssim acabat realitzant el concert.

Va arribar el torn dels Mon Casino Casamor Sextet: imprescindibles.

També empatitzats amb la nostra associació, des del primer moment van connectar amb el públic, i van tocar uns temes plens de ritme entre blues, funky i rumba; el públic ballava des de la seva cadira.

Una vegada passada la frescor dels ritmes anterior, va sortir al’escenari la gran cantant californiana Tori Sparks, afincada a Barcelona des de fa uns anys.

Acompanyada per el percussionista Xavi García i el guitarrista «El Rubio», la Tori va oferir un repertori elegant, vistós, estètic i dinàmic. 

Inoblidable actuació!

Finalment en Cris Juanico, ex membre dels Ja t’ho diré i cap de cartell del concert, en format trio, va oferir un repertori amb temes del seu darrer disc «VIU», i amb perles de la seva llarga i brillant carrera.

El seu emblemàtic tema, de l’època dels Ja t’ho diré, «Si vens» va generar esclats de gran emoció, el públic corejava animat pel músic menorquí.

Complicitat, professionalitat i gran savoir faire en un músic assaonat per l’experiència.

Volem deixar palès el nostre agraïment a tots els assistents i als que no varen poder assistir però van aportar el seu granet d’arena solidari.

Tornem a agrair al cantautor Joan Blau pel seu recolzament i ajuda en l’organització de l’esdeveniment des del primer segon.

Fem menció especial a la periodista Alícia Rodríguez, gran professional amb una verdadera complicitat i empatia amb nosaltres, qui ha donat una forta empenta per donar a conèixer la nostra associació mitjançant molts mitjans de comunicació.

També un fort agraïment a la Mercè Galí pel seu meravellós cartell.

I a la gent de la sala Luz de Gas, en Roger Sardà, el Xavi Ferrer i tota la resta de tècnics i personal, per la seva professionalitat i cordialitat, ajudant-nos en tot moment per arribar a realitzar un concert rodó a nivell tècnic i més i més.

Només queda dir-vos que no deixeu de mirar l’agenda perquè hi haurà nous esdeveniments.

NO ENS PODEM ATURAR I US NECESSITEM.

¡¡CONTINUEM ENDAVANT!!

 

Imatges by Oscar Chocano, Carolina Villarroya, Helena Pérez Fuster