Archivos mensuales: febrero 2020

Entrevista a JAVI JAREÑO

J.J., “N´estic molt orgullós d’haver posat la meva música al servei de la difusió de la realitat autista i aconseguir així donar més visibilitat a aquest col·lectiu”

L’entrevista d’aquesta setmana és amb el cantautor colomenc Javi Jareño, un dels músics omnipresents als circuïts de Barcelona.
Amb cinc discs a les seves espatlles, ha participat i col·laborat amb la nostra associació des del primer dia, en recitals i festivals solidaris per l’autisme.
És un dels 16 músics del nostre primer disc NOTES BLAVES PER L’AUTISME recent reeditat:
https://www.amazon.es/Notes-Blaves-lAutisme-Varios-Artistas/dp/B082GYGJ6Y

I també participa en el disc L’UNIVERS D’AGATHA del que farem la presentació avançada a la sala NEW-FIZZ el pròxim dissabte 29 de febrer a les 21h.
http://www.universagatha.org/#event|presentacio-no-oficial-nou-cd-lunivers-dagatha|202

Aquest és el seu web:
https://xn--javijareo-s6a.es/

Quin/s és/son el/s teu/s músic/s de referència?
Els meus músics de referència són Serrat, Antonio Vega, Hilario Camacho, Jose Jareño, Manolo García, Toti Soler i Jordi Sabatés entre d´altres.

Què n’opines de la música que es fa actualment?
Actualment hi ha propostes musicals molt interessants que normalment no són les més populars. De fet, pràcticament no m´interessa res del que sona a les ràdios comercials o a la televisió.

Què és per tu la música?
La música per a mi es una via de sanació i de felicitat. És de les poques coses que em fan oblidar el meu dia a dia. Quan canto, quan toco la guitarra soc molt feliç. A més és la millor manera d´obrir portes entre el meu cor i els cors aliens.

Coneixes el trastorn de l’autisme?
Arran de la meva col·laboració amb Univers Agatha des de 2014 he anat coneixent l´ampli espectre autista amb totes les seves diferències i peculiaritats.

Què n’opines de la difusió amb cultura i en el teu cas, amb la música, per causes de conscienciació o divulgació d’un trastorn com l’autisme o d’altres (dis)capacitats?
N’estic molt orgullós d’haver posat la meva música al servei de la difusió de la realitat autista i aconseguir així donar més visibilitat a aquest col·lectiu vital per als col·lectius mes fràgils i susceptibles de ser discriminats el recolzament de tots perquè tinguin la qualitat de vida i la dignitat que es mereixen.

Entrevista a AGUSTÍ MAS

Foto by Oscar Chocano

A.M.: «És sempre bo fer divulgació tant del trastorn de l’autisme com d’altres discapacitats i si és amb l’ajut de l’art i la música encara millor»

Aquesta vegada entrevistem a l’esplèndid i reconegut guitarrista i bluesman AGUSTÍ MAS, un dels músics referents del blues a les nostres terres, amb un riff personal basat en el rock dels 70 i influenciat cent per cent del blues més clàssic al més modern.
Un mestre de la música solidari en vàries causes, ha tocat per la nostra associació vàries vegades.
Actualment té la seva pròpia banda, l’AGUSTÍ MAS BLUES, a part de participar en vàries col·laboracions més.
Aquest és el seu Facebook:
https://www.facebook.com/agusti.mas.1

Quin/s és/son el/s teu/s músic/s de referència?
Jimi Hendrix, Jeff Beck, Peter Green, Eric Clapton, Albert Collins, BBKing, Miles Davis, Frank Zappa.

Què n’opines de la música que es fa actualment?
Jo ho veig interessant. Sempre estic interessat en els nous corrents musicals i en la pròpia evolució  dels diferents estils que m’agraden, Blues, Rock, Jazz… Hi ha noves idees en tots els estils.

Què és per tu la música?
És el més important que m’ha passat a la vida, no podria existir sense la música.

Coneixes el trastorn de l’autisme?
Conec el trastorn de l’autisme des de fa temps

Què n’opines de la difusió amb cultura i en el teu cas, amb la música, per causes de conscienciació o divulgació d’un trastorn com l’autisme o d’altres (dis)capacitats?
Es sempre bo fer divulgació tant del trastorn de l’autisme com d’altres discapacitats i si és amb l’ajuda de l’art i la música encara millor.

NOTES BLAVES PER L’AUTISME (REEDICIÓ)

https://www.amazon.es/Notes-Blaves-lAutisme-Varios-Artistas/dp/B082GYGJ6Y

Gràcies a l’ajuda desinteressada del cantautor JOAN BLAU hem reeditat el CD solidari que vam publicar ara ja fa 4 anys, amb un nou tema del músic balaguerí «Sentint»

Us el podeu descarregar ja a diferents plataformes d’internet, a peu de la imatge teniu el link d’AMAZON.

Us recordem els músics participants:
OLIVIER DURAND
JORDI BATISTE
JAVI JAREÑO
MAX SUNYER
JORDI GOMARA
PERE PÈRIES
JERONI PAGÁN
INE MAGUIRE
SERGI DANTÍ
PEDRO CARIDE
LAURA JAREÑO
AMADEU CASAS
MÄRZ
MON CASINO CASAMOR
JORDI SABATÉS
JOAN BLAU

Entrevista a MAX SUNYER

Foto by Oscar Chocano Almanza

Avui entrevistem a un dels músics icones catalans per excel·lència, Max Sunyer.
Membre de grups llegendaris com Vértice, Tapiman, Iceberg i Pegasus (actualment de gira de comiat).
Meravellós guitarrista i també amb un gran sentit de la solidaritat i un d’aquells cors grans de veritat.

Max Sunyer participa en el nou àlbum musical solidari «L’UNIVERS D’AGATHA» que es publicarà a la primavera, on hi ha 25 músics i del que es farà una presentació avançada el proper 29 de febrer a la sala New Fizz de Barcelona (Carrer Balmes, 83)
http://www.universagatha.org/#event|presentacio-no-oficial-nou-cd-lunivers-dagatha|202

Entrades anticipades a ENTRADIUM:
https://entradium.com/events/l-univers-agatha-work-in-progress

Quin/s és/son el/s teu/s músic/s de referència?
Django Reinhardt, Wes Montgomery, Jim Hall, Miles Davis, Charlie Parker, Mingus, Peter Green, Jimi Hendrix, Joe Pass, René Thomas, Jimmy Raney.

Què n’opines de la música que es fa actualment?
Penso que és molt interessant, encara que hi trobo un excés d’electrònica. Jo sóc més d’instruments físics tocats per els intèrprets.

Què és per tu la música?
És el medi expressió per excel·lència; em permet volar, viatjar a mons paral·lels i expressar totes les meves emocions, bolcar-les al públic i sentir el feedback com em re-alimenta.

Coneixes el trastorn de l’autisme?

Què n’opines de la difusió amb cultura i en el teu cas, amb la música, per causes de conscienciació o divulgació d’un trastorn com l’autisme o d’altres (dis)capacitats?
Crec que la cultura és un mitja de conscienciació/divulgació molt poderós. La música, en particular, potser és la més poderosa perquè consisteix en ordenar sons de manera immediata i inaprehensible, provocant la màxima atenció de l’oient.

Entrevista a ELLIOTT MURPHY

Foto by OSCAR CHOCANO

Nuestra nueva entrevista es con el músico neoyorquino Elliott Murphy, una de las grandes voces de la música rock, referente para mucho músicos, con una larga carrera a sus espaldas.
Amigo de Bruce Springsteen, quien le hace subir al escenario a cantar juntos cuando coinciden en la ciudad donde Bruce hace sus conciertos.
Una leyenda de la música que mezcla el rock y el folk con una exquisitez absoluta y generando buen rollo allá por donde actúa.
En junio de 2018 actuó en la sala Luz de Gas en un concierto solidario por el autismo organizado por nuestra asociación.
Esta es su web:
https://elliottmurphy.com/

Elliott Murphy participa en el nuevo álbum musical solidario «L’UNIVERS D’AGATHA» que se publicará en primavera, donde participan 25 músicos y de la que se hará una presentación avanzada el próximo 29 de febrero en la sala New Fizz de Barcelona (Calle Balmes, 83)
http://www.universagatha.org/#event|presentacio-no-oficial-nou-cd-lunivers-dagatha|202

Entradas anticipadas en ENTRADIUM:
https://entradium.com/events/l-univers-agatha-work-in-progress

¿Cuáles son tus músicos de referencia?
Supongo que la mayoría de mis «músicos de referencia» serían aquellos a quienes escuchaba y en los que estaba influenciado cuando estaba aprendiendo a tocar la guitarra, escribir canciones y juntar bandas. Es una lista larga y ecléctica y espero no olvidar a nadie: Bob Dylan, Lou Read, Miles Davis, Brian Jones y Keith Richards, John Lennon y George Harrison, Leonard Cohen, Eric Clapton, Jeff Beck … y luego llegó Bruce Springsteen, Tom Petty y Tom Waits de mi propia generación.

¿Qué opinas sobre la música que se hace en este momento?
Bueno, es difícil de decir porque solo escucho la música que me gusta. Debo haber escuchado cientos de veces los magníficos álbumes de «Western Stars» de Bruce Springsteen. Pero sobre todo escucho la música que me gusta en Spotify y, a veces, canciones de Chuck Prophet o The JayHawks o Lucinda Williams o incluso Linda Ronstadt aparecerán y a mí me gustan mucho. Mi hijo Gaspard es productor y escucha todo, así que incluso me expongo al hip-hop a través de él y puedo apreciarlo.

¿Qué es la música para ti?
De alguna manera es lo mismo que la música para todos los demás: entretenimiento, diversión, una forma de conectar mi alma con mi cerebro, una forma de escapar de las ansiedades de todos los días viviendo en este dulce y viejo mundo. Y personalmente la música ha cambiado mi vida, es la razón por la que vivo en París, por ejemplo. ¡También es mi trabajo, así que trato de ser bueno!

¿Conoces el trastorno del autismo?
Sé que es un trastorno muy misterioso con tantas preguntas sin responder. He oído hablar de músicos autistas que pueden tocar Bach en el piano pero no pueden hablar con nadie. O niños con autismo que pueden hacer ecuaciones matemáticas muy complicadas sin un error y todo en su cabeza. Y he oído que hay varios grados sobre un trastorno del autismo. Probablemente, como la mayoría del público, sé muy poco.

¿Qué opinas de la difusión con cultura, en su caso, con la música, por causas de concienciación de un trastorno como el autismo u otras discapacidades?
Creo que hay muy poca difusión en realidad. A veces, un concierto como el que presenté en Barcelona para la asociación Univers Agatha intenta ayudar a crear conciencia. Recientemente contribuí con una canción mía «A Touch of Kindness» a una película sobre niños autistas en Francia. A veces los padres ni siquiera quieren usar la palabra autista para describir a sus hijos debido al temor que la sociedad tiene de las personas que no son como todos los demás. Recuerdo tocar en otro espectáculo en Italia para niños con discapacidad mental y repartieron camisetas que decían: «Desde la distancia, todo el mundo parece normal». ¡Me encanta eso!