2 ABRIL DIA INTERNACIONAL AUTISME/O


10383886_797373836975841_7631045122501822020_n[1]

2 d’abril, Dia Internacional Conscienciació Autisme.

Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional de Conscienciació de l’Autisme i, certament, pels que vivim l’autisme de prop, toca ser una jornada especial, gran, blava, rodona, reivindicativa.

Jo tinc una menuda amb autisme i, malgrat reconèixer que ha sigut i és com una llosa a les espatlles, malgrat que portem lluitant des del primer moment en el que ens vam adonar que la nena tenia algunes dificultats impròpies de l’evolució normal d’un infant, sempre pensarem a la vegada que ha sigut un nexe d’unió per a la meva família, amics i coneguts.

Puc dir que amb el pas del temps i amb la lluita de molta gent s’han aconseguit algunes millores, com un diagnòstic més prematur, alguns serveis gratuïts, alguns estudis… però certament tot és insuficient.

Pel camí et trobes gent que només pensa en el seu interès propi, o l’econòmic, o destacar com a fals sensibilitzador…però també hi ha els que realment són sensibles al que nosaltres considerem «la causa».

Tan sols voldria aprofitar per demanar més unió altruista i solidària entre el màxim d’associacions, famílies, institucions oficials, etc, per tal de poder donar més força a la nostra tasca de sensibilització sobre aquest trastorn que ja afecta a 1 de cada 68 individus i fins i tot supera alguns càncers i diabetis.

Quant més units estem més força tindrem.

I deixem-nos d’interessos propis, fem que aquesta jornada sigui màgicament blava per a tothom.

 

Gabriel Maria Pérez

President As.Cultural Univers Agatha Autisme

 

DISCAPACIDAD 18 DÍA DEL ASPERGER ÚN[2]

2 de abril, Día Internacional Concienciación Autismo.

Este sábado se conmemora el Día Internacional de Concienciación del Autismo y, ciertamente, para los que vivimos el autismo de cerca, toca ser una jornada especial, grande, azul, redonda, reivindicativa.

Yo tengo una pequeña con autismo y, a pesar de reconocer que ha sido y es como una losa la espalda, a pesar de que llevamos luchando desde el primer momento en el que nos dimos cuenta de que la niña tenía algunas dificultades impropias de la evolución normal de un niño, siempre creeremos que ha sido un nexo de unión para mi familia, amigos y conocidos.

Puedo decir que con el paso del tiempo y con la lucha de mucha gente se han conseguido algunas mejoras, como un diagnóstico más prematuro, algunos servicios gratuitos, algunos estudios … pero ciertamente todo es insuficiente.

Por el camino te encuentras gente que sólo piensa en su interés propio, o el económico, o destacar como falso sensibilizador… pero también están los que realmente son sensibles a lo que nosotros consideramos «la causa».

Tan sólo quisiera aprovechar para pedir más unión altruista y solidaria entre el máximo de asociaciones, familias, instituciones oficiales, etc, para poder dar más fuerza a nuestra labor de sensibilización sobre este trastorno que ya afecta a 1 de cada 68 individuos e incluso supera algunos cánceres y diabetes.

Cuanto más unidos estemos más fuerza tendremos.

Y dejémonos de intereses propios, hagamos que esta jornada sea mágicamente azul para todos.

 

Gabriel Maria Pérez

Presidente As.Cultural Univers Agatha Autisme

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.