JORDI BATISTE

 

El proper divendres 8 de febrer a les 20,00 actuarà l’històric músic català JORDI BATISTE per la nostra associació i per tant, per causes relacionades amb l’autisme.

Us deixem un extracte de la seva biografia, en gran part extreta de la Viquipèdia:

Jordi Batiste i Triadó és un compositor, baixista i cantant català. Considerat com un dels pares del pop-rock en català després de formar part d’Ia & Batiste o, anteriorment, d’Els 3 Tambors. És germà del músic i arquitecte Albert Batiste.

Ha estat integrant de múltiples formacions:

Els 3 tambors

Grup de Folk

Màquina!

Ia & Batiste

Orquestra Plateria

Els miralls de Dylan

Nova

Batiste va utilitzar l’heterònim Rocky Muntanyola en diverses ocasions. La prinera va ser al concert de debut de l’Orquestra Plateria, en què va compartir micròfon amb altres il·lustres heterònims: Ricardo Solfa i La Voss del Trópico.

També amb aquest nom va tenir una breu trajectòria com a solista entre finals del 70 i la primera meitat de la dècada del 1980 i va substituir Jaume Sisa a les representacions de La Nit de Sant Joan de Dagoll Dagom.

El 1977 participà en la tercera edició del Festival Canet Rock. Els anys 90 va tornar-se a unir amb Ia Clua per presentar dos discos més d’Ia & Batiste.

L’any 1997, munta, junt amb Gerard Quintana i amb la col·laboració de Simone Lambregs i Francesc Beltran, l’espectacle “Els Miralls de Dylan”, i n’apareix un disc en directe, tot just com un experiment sense pretensions de continuïtat. Però al llarg d’aquest temps, es van succeint els concerts arreu de Catalunya i ja ha aparegut el segon disc “Sense reina ni as”.

A principis del segle XXI va gravar dos discs en solitari sota el seu nom real. Va realitzar el disseny gràfic i les fotografies de diverses portades de discos del segell Als 4 Vents. Una composició seva, Cançó del noi dels cabells llargs, va ser un himne entre el jovent progressista català dels anys seixanta.

El 2016 va protagonitzar una petita gira en la qual interpretava cançons de les diferents bandes en què ha participat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.