Entrevista a Ricard Pérez Fuster

Avui entrevistem al novel·lista i relataire Ricard Pérez Fuster, guanyador de varis premis, ha publicat el llibre de relats breus «De solituds i tempestes» i la novel·la de suspens «Comdemnats», ambdós treballs amb un gran èxit de la crítica i lectors.

Quin/s és/son el/s teu/s escriptor/s de referència?

Franz Kafka, James Joyce, Marcel Proust, Arthur Conan Doyle, Fernando Pessoa, Julian Barnes, Sandor Marai, Eduardo Mendoza, Paul Auster, Milan Kundera, Charles Bukowski, … 

Què n’opines de la literatura que es fa actualment?

No m’interessa la novel·la històrica ni tantes obres de novel·la negra que tant es prodiguen . Passo dels mediàtics.  Els escriptors que actualment em fan més el pes són els que experimenten sense fer-se els autocomplaents.


Què és per tu la literatura? Una part molt important de la meva vida. M’agrada llegir i escriure. Em fa fugir de la realitat sense haver de prendre drogues. 

Coneixes el trastorn de l’autisme?

Sí. Tinc una nebodeta que el té i conec  les penes, estimació i treballs dels seus familiars més directes. 

Què n’opines de la difusió amb cultura i en el teu cas, amb la literatura, per causes de conscienciació o divulgació d’un trastorn com l’autisme o d’altres (dis)capacitats?

Fonamental. Les arts no només han d’entretenir, també tenen la funció de lluita i conscienciació. El sistema establert és massa rígid. Cal buscar les escletxes perquè passi la llum de les persones amb idees. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.